Köszöntjük a Jó Szerencsét Horgász Egyesület honlapján,

 ahol aktuális horgászati és egyéb információkat olvashat

 a magán tulajdonban lévő Csepel-Szigetszentmiklósi Kavicsbánya 

tórendszer életéről.

 

Bemutatjuk az Egyesület életét, tagjait, és aktuális eseményeit az érdeklődőknek.Célunk, hogy egyre több horgásztárs ismerje, látogassa meg tavunkat, lépjen be egyesületünk tagságába ahol nagyon sok horgászélményekkel gazdagodhat! Megismerkedhetnek a terület természeti és kulturális értékeivel, ezen kívül, sport- és szabadidős programjainkkal várjuk a horgásztársakat és családtagjaikat!

Várjuk kérdéseiket, észrevételeiket, melyet közvetlenül a "Vendégkönyv" menűben tehetnek meg!

 

Üdvözlünk a weboldalunkon

 

 

 

 

2020. augusztusi vízminta eredmények:

 

Elkészült az újabb vízminta eredménye a NÉBIH részéről, melyet az alábbi parancssorra kattintva érhet el!

 

vízminta 2020.PDF (627910)

vízminta algaszint 2020.PDF (1186287)

 

Az egyesület vezetősége megkereste Kozák Balázs Urat, hogy adjon szakmai véleményt a vízminőség javításával kapcsolatban, melyet az alábbi parancssorra kattintva érhetnek el!

 

 Tájékoztató körlevél a vízkezelésre.pdf (2044190)

 

 

 

Befizetési időpontokkal kapcsolatos fontos információ!

 
Mint mindenki előtt ismeretes a Korona vírussal kapcsolatos intézkedések betartása, a fertőzések terjedésének megelőzése érdekében számos protokollt be kell tartani!
Az egyesület vezetősége a vírus tovább terjedésének megelőzése érdekében úgy döntött, hogy a további nyilvános befizetési napokat törlik!
 
Természetesen a befizetéseket továbbra is intézzük az alábbi módon!
 
Előzetes telefon egyeztetés alapján lehetővé tesszük a befizetések ügyintézését.
 
A befizetéssel kapcsolatban az alábbi személyek hívhatóak telefonon!
 
Kovács László        +36709459543
Fogarasi András     +36303853887
 

 

TELEPÍTÉS 2020.04.10-ÉN

Az egyesület vezetőségének döntése alapján 2020. április 10-én telepítést hajtottunk végre! A telepítés során 20 mázsa ponty került vízbe! Természetesen a telepítések a rendkívüli helyzet miatt szigorúan zártkörűen lettek meghírdetve és végrehajtva, különös figyelemmel a korona vírus miatt létrehozott jogszabályi rendelkezéskre!
A vezetőség nevében ezúton kívánunk minden horgász társunknak és a tó környezetében élőknek, valamint az érdeklődőknek Kellemes Húsvéti ünnepeket!
 
Horgásztársainknak kívánjuk, hogy GÖRBÜLJÖN A BOT, de kérünk mindenkit, hogy a rendkívüli helyzetre tekintettel mindenki tartsa be a kiemelten fontos egészségügyi előírásokat, melyet Rendkívüli hírek menű alatt teljes terjedelmében elolvashatnak!
 
A felvételek megtekintéséhez kattints a lenti parancs sorokra!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Változás a Korona vírussal kapcsolatban!

Visszatérhetünk korábbi megszokott életciklusunkhoz?

 
Mint mindenki előtt ismeretes számos intézkedés történ a koronavírus visszaszorításával, megelőzésével összefüggésben!
2020. június 19-vel megszünt a korona vírus miatt elrendelt vészhelyzeti protokoll!
Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden egyszeríben visszaáll a korábban megszokott rendre! Természetesen bizonyos előírások megmaradtak, melyeket be kell tartani.
Jelen helyzetben az újabb körlevél értelmében számos feladat már horgász egyesületi szinten is elvégezhető, így pl. már nincs akadálya pl. közgyűlés megtartására!
Az újabb tájékoztató körlevelet elolvashatják az alábbi 

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet után.pdf (147440)

 
Üdvözlettel az egyesület vezetősége!
 

 

 

Hasznos információk a tavak hidrológiájáról

Tógazdák, vízkezelők és horgászok figyelmébe ajánlom!
Tisztelt horgászok, érdeklődők!

Érdemes végig olvasni az alábbi összeállítást, melyet Lajos Tibor úr készített! (Korábban Ő készítette tavunk meder térképét)!
Az anyag bemutatja a tavak "működését, biológiáját" és sok hasznos információt ad, melyből sokat tanulhatunk!
Nem csak tógazdák, vízkezelők és horgászok figyelmébe ajánljuk, hanem mindazoknak, akik szeretnék megérteni a tóban zajló életkörülményeket, azok feltételeit, a környezeti hatások összefüggésében!
Számos olyan információra tehetünk szert, mely nagyban segít megérteni tavunk "működését" az élővilág és környezetének hatásait!
 
Ha felkeltettük érdeklődését, a tartalom megnyitásához kattintson az alábbi parancs sorra!
 
https://www.facebook.com/notes/komplex-t%C3%B3felm%C3%A9r%C3%A9s/t%C3%B3gazd%C3%A1k-v%C3%ADzkezel%C5%91k-%C3%A9s-horg%C3%A1szok-figyelm%C3%A9be-aj%C3%A1nlom/2550448378534477/

 

 

 

 

 

 

 

LEZÁRULT A 2019 ÉVI NYEREMÉNY JÁTÉK!

A nyeremény játékban az alábbi sikeres pályázók nyertek éves területi engedélyt:

 
 
1. Németh Péter XIV/11. partszakasz
2. Tóth Zoltán XV. partszakasz
3. Palich Ferenc XX/18 partszakasz
4. Muszka János XII. partszakasz
5. Frei Roland I. partszakasz
6. Pammer Tamás XIII/3. partszaksz
7. Makrai György XIV/12. partszakasz
8. Bun László IV/32 partszakasz
 

Gratulálunk a nyerteseknek!

A nyertesek 2020. február 8-ai befizetési napon vehetik át nyereményeiket a Csepeli Munkásotthonban!

Az egyesület vezetőség külön köszönetét felyezi ki a nyerteseknek, mivel a fogd me és engedd vissza mozgalmat népszerűsítve segítik elő a nagy halak természetes környezetébe történő kíméletes visszahelyezést. Ezzel lehetőséget biztosítva, hogy a tavunkban található szebb példányokat mások is sikeresen megfoghassák!

 

Az egyesület vezetősége szívből kívánja, hogy az új horgász szezon alatt minnél többen részesüljenek egy-egy szebb példány kifogásának élményében!

 

Görbüljön a bot!

 
 

 

 

 

 

Telepítés 2019.12.03-án

 
A részletekért látogass el a Telepítések menűpontra!

 

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

 

Tisztelt Hölgyek és Urak, Horgásztársak!

 

Hosszú előkészítő tevékenység után nagy Örömmel jelzem, hogy a Csepel Szigetszentmiklósi Kavicsbánya tavon működő Barátság Horgászegyesület, az Összefogás Horgászegyesület és a Jó Szerencsét Horgászegyesület Együttműködési megállapodást kötött 2019. november 04-én!

Természetesen az Együttműködési megállapodás Dr Czárán István ügyvéd Úr jelenlétében és közreműködésével zajlott!

 

Nagy megtiszteltetésnek vettük, hogy az együttműködési megállapodás aláírásakor jelen volt a MOHOSZ Horgászegyesületek Pest Megyei Szövetsége elnöke Hozbor Gyula Úr!

 

Hozbor Úr az Együttműködési megállapodás aláírását követően, gratulált és jókívánságait fejezte ki az egyesületeknek az együttműködés létrejöttében! A továbbiakban számos hasznos tanácsot és új elérhető lehetőségeket vázolt fel!

 

Természetesen az Együttműködési megállapodás aláírása még csak egy új korszak kezdetét jelenti. Ahhoz, hogy az együttműködés megfelelően működjön számos területen kell „összehangolni” és koordinálni és újra szabályozni az egyesületek tevékenységét, ezért külön bizottság létrehozására kerül sor. A bizottság feladata a részletszabályok kidolgozása, annak érdekében, hogy a három horgász egyesület egységes célokat és feladatokat fogalmazzon meg, közösen és egyformán képviselve a horgász társadalmat! Ennek megvalósulása érdekében egységes szabályozások kerülnek kiadásra!

 

Az Együttműködési megállapodás csupán az első lépcsőfok a jövőt figyelembe véve, hiszen az lenne az optimális és kívánatos, ha a tavunkon egy horgász egyesület működne! Az egyesületek vezetői ebben is megállapodtak, így a közeljövőben a három horgász egyesület egy egyesületté „formálódna”, természetesen megfelelő jogi háttérrel és ügyvéd közre működésével! Ekkora horderejű döntéshez azonban a tagság döntése is szükséges, így azt – az alapszabály szerint – végső soron a tagság fogja eldönteni.

 

Néhány gondolat az együttműködést érintő területekről a teljesség igénye nélkül:

 

  1. egységes horgász-és tórend

  2. egységes halgazdálkodás (tervszerű és közös telepítések)

  3. halőrzési feladatok egységesítése

  4. egységes vízgazdálkodás és környezetvédelem

  5. egységes engedélyek és napijegyek.

 

Az Együttműködési megállapodás a következő horgász szezontól hatályosul, vagyis 2020. február 01-től! A bizottság által elkészített új anyagok minden horgász számára elérhetővé tesszük, kihirdetéssel, vagy pl. az új engedélyek kiadásakor.

 

Hosszú út áll még előttünk, sok munkával, de a kitűzött célok érdekében úgy gondolom megéri a fáradságot, hogy normalizálódjon és optimalizálódjon a jelenlegi helyzet!

 

Reményeink szerint egy új és szebb jövőkép kidolgozása és végrehajtása mindenki számára megnyugtató eredményeket hozhat, amihez kérem Önök közreműködését és segítségét is!

 

Üdvözlettel

                          Fogarasi András

        Jó Szerencsét Horgász Egyesület elnöke

 
 
A képeket megnézhetik a Képgalériában!
 
 
 

 

A TAVUNKAT ÍGY MÉG SOSEM LÁTTUK !

NÉZD MEG A VIDEÓT!

        a videó megtekintéséhez kattints a kép alat található szövegrészre!
 

A medertérkép elkészítését magánszemélyek finanszírozták, így külön köszönetünket fejezzük ki az Egyesület vezetősége és tagsága nevében az alábbi személyeknek:

OLSSON-MÉSZÁROS ÁGNES
HEGEDŰS NORBERT
MESTER RÓBERT
KOVÁCS LÁSZLÓ
SISKA LÁSZLÓ
 
 
                                           
 
 

A tavunk aktuális mélysége a 2019 áprilisi

medertérkép adataihoz képest

- 21 cm

 

QR Kóddal is megnézheted a tavunk medertérképét!

 

 
A QR kód használatával már okos telefonról is elérheted tavunk medertérképét! Kellemes böngészést kívánunk, a horgászoknak pedig görbüljön a bot!
 
Köszönjük Lajos Tibornak a medertérkép készítőjének!
 
Ha többre vagy kíváncsi, töltsd le a 3D-s alkalmazást tavunkról!

3D-s alkalmazás a medertérképről

 
A medertérképek 3D-s alkalmazásának számítógépen, vagy mobilon való megjelenítéséhez első lépésben töltse le az alábbi két kmz fájlt!
A letöltéshez kattitnson a két fájlra!
 
 
 
Amennyiben a két kmz fájl letöltése befejeződött, kattintson az alábbi linkre, ahol megtalálja a program működéséhez szükséges útmutatót! Kérjük ügyeljen a beállítás helyességére!
 
 
 
Ha a programot sikerült letölteni és beállítani,töltse fel a két kmz kiterjesztésű fájlt a Google Eath programon belül a saját helyek menűbe!
A két fájl a medertérkép két változatát mutatja be, mely a Google Earth globális térképprogram által megjeleníthető térképeket tartalmazza a tavunkról!
Itt lehetősége van a mederfenék vagy a viz terület 3D-ben való megtekintésére, távolság mérésére, képeslap küldésére, stb.
Használja ki a program által nyújtott lehetőségeket!
 
 
Jó Szórakozást Kívánunk, de közben ne felejtsen el horgászni!
 
Üdvözlettel
                    Egyesület vezetősége
 
 
 
További képeket a "meder képek" menűben találnak!
 
Reméljük, hogy a meder feltérképezésével olyan szemszögből tudjuk bemutatni tavunkat, mely edig elrejtett volt a tavon élők és telekkel rendelkezők, valamint az érdeklődők számára!
Fontos megjegyeznünk, hogy a medertérkép elkészítése magánszemélyek adományaiból volt finanszírozva, így az nem terhelte egyesületünk költségvetését!
 
A beszrezett adatok feldolgozása és összehasonlítása a korábbi adatokkal még folyamatban van! Amennyiben elkészül, közzé tesszük honlapunkon!
 
Üdvözlettel
 
                   Egyesület vezetősége
 
 

Megvan az év tizenkettedik nagyhala a nyeremény játékban!

A részletekért látogasd meg a "Nyeremény játék" blokkot!

 

 

Környezetünk biztonsága

és tisztasága érdekében tett kezdeményezés

 

Tisztelt horgásztársak, tulajdonosok!

Az elmult idők folyamán számos problémával küzdött a tavunk, mint például betörések, lopások, hatalmas illegális szemét lerakások stb.

A fentebb említett problémák megoldása érdekében több Facebook oldal is foglalkozik azon lehetőségekkel, hogy a tó környezete biztonságos és tiszta maradjon. Áldozatos tevékenységüknek és kitartásuknak köszönhetően iszonyatos mennyiségű szemét összeszedésére került sor. A Csepeli Kavocsos tó, valamint a Kavicsos tó és környéke tisztaságáért  Facebook csoportok kezdeményezésére.(ez utóbbi zárt csoport, csak a tavon telekkel rendelkezők részére).

Azóta több jelzés is érkezett újabb szemetelők lefüleléséről.

Tevékenységüket egyesületünk szeretné támogatni, ezért kezdeményezésüket ezúton is megosztjuk Önökkel, abban a biztos reményben, hogy senkit nem hagy hidegen a szeméthegyek, vagy a sorozatos betörések jelenléte tavunkon!

A Csepeli Kavicsos tó és a Kavicsos tó és környéke tisztaságáért Facebook oldalak részéről vetődött fel, a kamera rendszer telepítése a tavunk területén!

Örömmel tájékoztatumk mindenkit,  hogy időközben (az egyesületünk által adományozott 90.000 Ft-al együtt) 1.818.000 Ft gyült össze a tavunk körüli kamera rendszer kiépítésére! A rendszer gyakorlatilag szinte teljesen lefedi tavunk környezetét!

A kamerák telepítésének pontjait az alábbi képen láthatják!

 

A kamerák telepítése során figyelmeztető táblák kerültek kihelyezésre, mely felhívja minden ide látogató figyelmét a szemetelés tiltására, valamint a terület kamerákkal történő megfigyelésére!
Az egyesületünk és annak tagjai nevében köszönetünket fejezzük ki, azon személyeknek, akik tevékenységükkel nagyban segítették és hozzájárultak tavunk tisztábbá és biztonságosabbá tételében!
Reméljük a megtett intézkedéseknek köszönhetően megszünik az illegális szemét lerakása és megszünnek a betörések tavunkon!
 
 

Üdvözlettel!

Jó Szerencsét Horgász Egyesület vezetősége.

 

 

FELHÍVÁS!

Chat & release nyeremény játékra!

 
A Jó Szerencsét Horgászegyesület felhívást tesz közzé a "Chat & releasa (fogd meg és engedd vissza) nyeremény játékra a 2019-es horgász esztendőre, melynek során tíz szerencsés nyertes kaphat éves területi horgászengedélyt a következő horgászszezonra, melynek összege egyenként kb. 25.000 Ft.
Az éves területi horgászengedélyek átadására külön időpontban kerül sor, melyre a játékra jelentkezőket és egyéb érdeklődőket külön értesítünk!
 
A játékban valamennyi horgásztársunk részt vehet, aki érvényes horgász engedéllyel rendelkezik, vagyis lehet akár a tavunkon működő másik horgász egyesület tagja, vagy napijegyes horgász!
A játék kizárólag a Jó Szerencsét Horgász Egyesület és több másik egyesület kezelésében lévő Csepel szigetszentmiklósi Kavicsos tóban fogható halakra vonatkozik, más horgászvizen fogott halakkal a játékban nem lehet részt venni!
 
Ha felkeltettük figyelmeteket, résztvétel feltételeit a "Nyeremény játék" blokkban megtekintheted!
Aki részt szeretne venni a játékban nem kell külön jelentkeznie, csupán a feltételekben meghatározottak szerint kell eljárnia!
Tehát a játékban mindenki résztvehet, aki vállalja és elfogadja a "Nyeremény játék" ikonban leírt feltételeket és betartja az ott leírtakat!
 
Csatlakozz Te is a Chat & release elveit valló horgászokhoz, és legyél Te az egyik résztvevője játékunknak, aki éves területi engedélyt nyerhet!
 
A részletekért kattints a Nyeremény játék ikonra!
 
 
Addig is görbüljön a bot!
 
Üdvözlettel: Jó Szerencsét Horgászegyesület vezetősége!

 

Képgaléria: Kezdőlap

Termékek

2021 évi befizetések

A befizetések, a Fogási napló, és a Horgászokmányok leadása (február 18-ig) az alábbi helyszíneken, és időben történik:

 

1) Sáfrány Rozália folyamatosan várja az érdeklődőket:

Telefon: 06-70-541-7500, 1203. Pesterzsébet, Helsinki út 9. sz. alatt.

 

2) Jó Szerencsét Horgász Egyesület horgászkonténerében, XI. part (régi Nudista tó sarka), ahol Kovács László elnök-helyettes vár benneteket az alábbi időszakokban:

Január 30. 9-12:00 óra között, valamint

Február 6. 13. 20. 27. 9-12:00 óra között.

Március 20. 9-12.00 óra között.

Április 3. 9-12:00 óra között.

 

Részletes információ aktuális oldalunkon található. 

Esetleges kérdésetekkel elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésetekre.