Csepel-Szigetszentmiklós Kavicsbánya Tavak

Magántulajdonú vízterületének

2021. évi Helyi Horgászrendje

 

Tisztelt Tulajdonosok, Horgásztársak!

 

 

1. A horgászengedély a személyi igazolvány és az Állami Horgászjegy együttes felmutatásával érvényes. A horgászatra jogosító okmányokat a horgász, a horgászat ideje alatt köteles magánál tartani.

2. A vízterületen horgászni horgászati napon 04:00 órától 22:00-ig megengedett. Kivétel a munkaszüneti napokat megelőző éjszakától az utolsó munkaszüneti napot megelőző éjszakáig terjedő időszak, mivel a Tórendnek megfelelően ez idő alatt 24:00 óráig engedélyezett a horgászat.

Nyári időszámítás szerinti horgászat: június 1-től augusztus 31-ig naponta 04:00 órától 24:00 óráig engedélyezett.

Gyermek horgász 06:00 órától 22:00 óráig horgászat, kizárólag felnőtt horgász felügyelete mellett.

Sötétedés után kötelező a horgászhely jól látható megvilágítása.

3. Tilos foglalt helyet a vízen, vagy a parton akár rendszeres etetésre, akár más címen létesíteni, fenntartani és megjelölni.

4. Nádfal bontása környezetvédelmi okokból tilos.

5. Darabszám, méretszám korlátozások:

  • Darabszám korlátozás: felnőtt teljes árú területi engedéllyel ponty napi 2 db, heti 4 db; Amurból heti 2 db; ragadozó halakból (süllő, csuka, balin) naponta legfeljebb 1 darab, heti 2 db. A gyermek területi engedéllyel napi 3 kg egyéb hal a megengedet

  • Méretszám korlátozás: Amur 60 cm, Ponty 30 cm, Csuka 40 cm, Balin 40 cm. Harcsa korlátozás nincs. 

  • Törpeharcsa visszadobása szigorúan tilos!

6. A méretkorlátozás alá eső halat a kifogás után – ha a horgász azonnal vissza nem engedi – a horgászat folytatása előtt be kell vezetni a fogási naplóba. Az egyéb hal súlya a horgászat befejezésével kerülhet a fogási naplóba. A visszaengedésre nem kerülő halat a horgászat befejezéséig a horgászhelyen kell tartani.

7. Csónakból történő horgászat tilos, csak a parthoz rögzített csónakból történő horgászat engedélyezett, ez esetben mentőmellény használata kötelező. A horgászat befejeztével a csónakrögzítő karók eltávolítása kötelező. Robbanómotor használata tilos!

Kizárólag a halőr részére engedélyezett a robbanómotor használata.

A tavakon történt balesetekért az Egyesület felelősséget nem vállal.

8. Horgászni csak tiszta, szemétmentes helyen szabad. Amennyiben a kiérkező horgász a horgászni kí- vánt területen papírt, szemetet talál a horgászat megkezdése előtt azt köteles összeszedni és a horgá- szat befejeztével a horgász szemetet nem hagyhat maga után, azt köteles magával vinni.

9. Az egyesületek által meghirdetett, aktuális telepítések napján, és másnapján (összesen 2 nap) horgászati tilalom lép életbe. A léki horgászat megengedett, a horgász saját felelősségével.

10 Az etetett helyek jelölése az Egyesület által engedélyezett, amely csak bukó csőbójával lehetséges, a horgászhellyel szemben, merőlegesen az eredeti, egyenes partvonallal. Az öblök és a kiszögellések esetében is az eredeti, egyenes partvonal a mérvadó!

11. A fentiek be nem tartása a Horgászengedély bevonásával járhat!

12. Egyebekben az Országos Horgászrend előírásai érvényesek!